Neem contact met Spoeltmanbouw op

NIEUWBOUW WOONHUIS DOORNENBURG

Project:
Nieuwbouw woonhuis te Doornenburg

Opdrachtgever:
Particulier

Architect:
Pieter Oosterhout Buro voor architektuur

Omschrijving:
Het woonhuis is gesitueerd aan de voet van de dijk. Om optimaal te kunnen genieten van het uitzicht is er voor gekozen om de woonkamer, keuken en slaapkamer op de verdieping te maken. Zo kijk je vanaf het dakterras uit over de uiterwaarden van de Rijn en Fort Pannerden. Op de begane grond zijn de bergingen, werkkamers en het logiesverblijf gemaakt.
De woning is geïnspireerd op de oude steenfabrieken welke in de uiterwaarden werden gebouwd. De onderbouw met de grote ronde ramen doet denken aan de oude ovens. Er is een hoge schoorsteen op het achterdakvlak geplaatst en in de woonkamer komen de details terug van de grote fabriekshallen met de stalen spanten en hoge ruimtes.
Voor de buitengevels is gekozen voor een zandkleurige DuecoRock. De vlakke en de ruwe kant van de gevelsteen zijn toegepast. DuecoRock geeft een strakke horizontale belijning. De stenen worden machinaal na het bakken gebroken waardoor er een grillig lijnenspel ontstaat. Het is te vergelijken met gestapeld natuursteen of houten gevelbekleding. De stenen worden stootvoegloos verwerkt waardoor er een goed ventilerende achterconstructie ontstaat. Door de perforatie in de stenen en de grote afmeting is er een besparing van meer dan 55% ten opzichte van traditioneel metselwerk bereikt.